Børn og COMPUTER - digital dannelse

Børnenes oplevelsesverden med hensyn til computere og mobiltelefon består for det meste af forskellige spil og måske også hvad "mor og far arbejder på." Det er derfor særligt vigtigt at gøre børnene opmærksomme på mulige anvendelser, så de kan håndtere dette medium på en flerlags og kreativ måde, fx vise børnene, hvilke forskellige opgaver computeren / telefonen har, fx skrive bogstaver, brænde cd'er, downloade musik, løse opgaver på Internettet ... etc. Læs også: Er mit barn klar til mobiltelefon?

Sjove videoer, interessante fotos eller film kan også ses eller endda oprettes selv. I dag er computeren blevet en konstant ledsager i hverdagen, og det er umuligt at forestille sig livet uden den. Børn vokser naturligt op med "computeren" i deres fritid og leger eller arbejder med enheden senere i skolen og på arbejdspladsen for at kunne udvide, teste og i sidste ende bruge deres viden.

Forældre og visuelle medier I dag inkluderer opdragelse af børn også den rigtige brug af medier såsom tv, film og YouTube-videoer. Generelt skal det siges, at disse medier naturligvis skal bruges i henhold til alder. Det er vigtigt at føre et barn omhyggeligt. Dette gøres bedst under opsyn af en forælder eller en voksen. Børnevenlige forklaringer om en film bør være en selvfølge. Omhyggelig overvågning og kontrol af indholdet er lige så vigtigt for ældre børn, der kan håndtere videoer alene. Et barn må aldrig komme i panik eller få angst .

Især har spil, der har mange funktioner og er både pædagogisk fornuftige og komplekse, deres pris. Det er derfor vigtigt at diskutere indholdet med barnet, inden det købes. Det kan naturligvis ske, at barnets ønske ikke nødvendigvis svarer til pædagogens pædagogiske ideer. En løsning her, for eksempel, ville være, at barnet kunne udtrykke flere juleønsker, og forældrene drøftede et valg med barnet, men i sidste ende træffer beslutningen af ​​hensyn til barnets tarv.

Derefter lærer du hurtigt de mange muligheder, computere og Internettet tilbyder. Når børnene først har taget fat på pc'en, vil mange af dem snart kunne narre deres forældre. Når interessen er vækket, vil barnet snart være lidt foran underviserne med hensyn til driftshastighed. Startende med programmeringen af ​​fjernsynet og derefter brugen af ​​mobiltelefoner, smartphones og sociale netværk som Facebook, som nu har overhalet forældrene.

Forskellige typer leg Når du vælger et computerspil, er det vigtigt at bedømme kritisk efter uddannelsesmæssige aspekter. (hvilke spil der anbefales, hvilke ikke, som skal bruges med stor omhu osv.) Der er fire hovedkategorier:

Action spil

• actionfyldte spil, typiske videospil. Adresser spillerens lydhørhed. Målet er normalt, at spilleren skal ødelægge en fjende.

Eventyrspil

• er mere komplekse og længere end actionspil. Spilleren er involveret i handlingen, skal løse gåder og træffe beslutninger om, hvilken "vej" han skal tage.

Simulationsspil

• Dette handler ikke om actionspil, men om at kunne forstå historien. Historiske "actionspil" og "mindspil"

Hjernespil / uddannelsesmæssige spil

• er afhængig af spillerens intellektuelle indsats.

Positive og negative aspekter af videospil

Positive aspekter (fremme eller kræve visse færdigheder)

• Tænker og udfører opgaver

• Udholdenhed og motivation

• rumlig fantasi

• Stress tolerance

• Koncentrationsøvelse

• Motiverende agent

• kreativitet

Negative aspekter (forringe eller stoppe visse færdigheder)

• voldeligt indhold

• Spilafhængighed

• holdes fra nyttige aktiviteter

• Forringelse af skolens præstationer

• Indkapsling af legekammerater og skolekammerater

• reducerer emotionalitet

• Mangfoldighed i meninger og kompromis har ingen plads

Hvordan skal forældre håndtere det?!

Det ville være forkert at sætte de negative aspekter i forgrunden og derved vise en fuldstændig manglende interesse for dette område. Man skal dog prøve at holde situationen under kontrol. Og at sætte sig ind i valget af videospil. Så er det vigtigt at tale med barnet om spillet, så barnet kan håndtere situationen. Forældre kan selvfølgelig spille sammen lejlighedsvis .

2 visninger

Abonnerformular